Máya a Ja

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Born in USA

Dnes som z ďalšej nepodarenej cesty bola celý deň celkom mimo. A keď som potom vybehla na bicykel a kamerovala pole, autá, cestu, kukuricu, ani som si nevšimla že moknem. Necítila som nič. Nemienim si vybaliť tašku. A načo?

Stretla som tuláka, ktorý sedel na jednom kraji cesty a na druhom kraji mal odložené topánky. Neviem, prečo to robia, ale robili to aj v čakaní na Godota. Niekedy mám chuť urobiť to tiež. So všetkým.

A tak som dnes neliečila psychično ale fyzično, celá akási naruby prevrátená, dala som si becherovku. Dve tri... Dnes sú to ceny, a tak teda nakoniec v dedinskom bare...

Vedeli ste že aj váš kaderník tancuje? A že vaša učiteľka má dni, keď si v nočáku spieva: V hlbóóókej dóóóline, srnkáá, vodúú pije... Človek si to tak bežne nepredstavuje, že učitelia spievajú a kaderníci tancujú v bare. Neočakávame to, kaderník má strihať a učiteľ učiť. Taká bola moja predstava až do dnešného večera.

V bare nepočúvalo nič iné, iba Majkl... Nejak ho často v poslednej dobe spomínajú, nechápem.

Kaderník má strihať a učiteľ učiť. Taká bola moja predstava až do dnešného večera. Až kým som si so súdružkou Meggie v nočáku nedala V hlbóóókej dóóóline, srnkáá, vodúú pije... A hneď vedla sedeli moji žiaci. Ešteže u nás učiť nemienim. Ani tašku si vybaliť nemienim.


Príhody z dzedziny | stály odkaz

Komentáre

  1. nevybaluj
    predsa nedelu ficime. niekam urcite..:D
    publikované: 11.07.2009 00:55:20 | autor: meggie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. tož,nazdravie ..;)
    publikované: 11.07.2009 09:43:35 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Osobně bych návštěvy občerstvovacích zařízení mládeže
    pedagogickému sboru nezakazoval. Neboť považuji za přínosné, když se pedagóg odhodlá přiblížit se objektům pedagogického působení na jejich hřišti, takřečeno.
    A s úspěchem lze jejich určitý pocit bezpečí využít i na případné přeskoušení.
    V mém případě k tomu došlo v pivnici ( pivárni), kam pravidelně docházel i můj docent. Skutečný docent, kterému do centu moc nechybělo. Běžně se choval naprosto pohodově a nevotravoval.Slušně jsme se pozdravili, dali na jevo, že vo něm víme a následoval normální společenský večer, jakej bejvá v hospodě standartní.
    Až jednou udělal docent něco neuvěřitelnýho.Přišel k našemu pivnímu stolečku, prověřil stav čárek na kameninovém podtácku
    ( dnes už se to už nedělá, každá série pěti čárek se škrtala. Pro lepčí přehled konzumenta i obslužného personálu) a dal se do řeči. Divné bylo to, že povětšině se mnou a navíc, aby teho nebylo málo, začal řešit odborné otázky, na který byl docent.Byl samej problém, působil dojmem nedoštudovanýho, v lepším případě dezorientovanýho pedagóga. Holt, profesionální deformace, pomyslel jsem si naivně, to nám ještě chybělo. Ani se v klidu vožrat už jeden posluchač nemůže.
    Pokecali jsme asi půl hodiny a von nakonec víte co udělal? Nevíte, jak by jste také mohli, že? Zeptal se mně jestli mám index u sebe. No, to určitě, budu na pívo chodit s indexem, jasně že nemám. Je to úřední doklad, který chovám jako oko v hlavě. Tak se zítra stavte, máte to za jedna. A vodešel.
    Tak jsem udělal klasák, na který jsem se stále necítil dostatečně připraven a vyhýbal jsem se na akademické půdě docentovi jak se dalo:-)))A dařilo se mi to.
    To je celý příběh.
    Takže pedagogům doporučuji návštěvy nočních a celkově relaxačně pojatých zařízení pro mládež a vědecký dorost)))))
    Ahoj, jsem zase dlouhej, ale si aspoň počteš. Nebo se na to vyprdni.
    publikované: 11.07.2009 12:39:12 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Mito
    poučné to bolo. som rada že si našiel takúto alegóriu z vlastného života k moju článku :)
    publikované: 11.07.2009 12:53:41 | autor: Majamaja (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Díky, že jsi rada, Majomajo,
    nedalo mi to, skrátka. I když je to moc dlouhý, to přiznávám a kaju se.
    Hezkej víkend přeju!
    publikované: 11.07.2009 12:58:55 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  6. :-)
    Teraz neviem, či som sa viac zabavila na texte Maji, alebo Miťa...

    publikované: 12.07.2009 10:14:27 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014