Máya a Ja

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dobrodružný koniec roadtripu

Policajná stanica v Omagh, Severné Írsko

"Everything happens for a reason", povie Simon, keď sa za nami zabuchnú dvere policajného auta. Myslím, že výlet bol super. Až na to, že Simon prichádza o auto a odvezú nás na výsluch. 56-ročný hippík, povolaním vodič, veterán jazil bez poistky.

Začínam tajne nenávidieť spojené kráľovstvo. Ale zároveň sa cítim super akčne, že môj prvý problém s políciou je práve v UK. Emilio počas celého procesu len ticho sleduje a hovorí, že ničomu nerozumie. Nuž ale je Talian, to ho ospravedlňuje. Hoci asi sme mu tento detail o poistke pred cestou zabudli povedať.

- - -

Leister, Anglicko

Zvuk zvončeka na bicykli. Deti sa hrajú na ulici. Sú doma. Malý David hodinu a pol kráča peši za kamarátom. A potom hodinu a pol naspäť. Predstavujem si aké to je. Ten pocit, keď je vám s niekym dobre. A všetok čas strávený s tým človekom má význam.

- - -

Dublin

Štyri interviá, niekoľko stoviek plánov, dva skúšobné dni, tisíc mailov. Ešte stále som bez práce. Píšem o tom, lebo sa chcem na tom smiať. Vravím si, veď ja nie som hlúpa. A asi nie nadarmo sa vraví hlupákom šťastie praje.

Začínam tajne nenávidieť Francúzov. 

Sťahujem sa k Simonovi. Zaplatila som za neho výkupné. Je na podpore, nemá mi to ako veľmi splatiť. Tak mi ponúkol bývanie v jeho izbe zadara. A idem na tréning. Žeby som bola tlmočníčkou. Ale z čoho budem žiť neviem.

Tu ju máme antikapitalistku-hrdinku.

 A tu je dôkaz, že Slováci vedia robiť hudbu. V pohode nenáviďme Britániu!


Írsko | stály odkaz

Komentáre

  1. Maya,
    iba toľko, že obdivujem Dávida! Mať tak jeho výdrž, vo všetkom.
    publikované: 22.03.2011 21:06:30 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014