Máya a Ja

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kapitola Desiata Parlament

O mojom Politickom zážitku

Dnes som videla toto

Čo si myslíte pri pohľade na tento obrázok? Myslím, že reálne stáť pod Eu Parlamentom nemá nič do činenia s tým, keď vidíte fotografiu. Niečo vás chytí za srdce, pocítite niečo podobné umeleckému zážitku, toto preto nazývam Politickým zážitkom, aj keď ide určite aj o umenie čo sa tíka architektúry tejto obrovskej vlny. Áno, mne to miestami pripomenulo vlnu, keď som stála z druhej strany:    

Hádam to bol aj zámer pri navrhovaní tejto budovy..neviem, ale dôležitý je teraz môj politický zážitok. Keď sa v pokojnej štvrti, ktorá sa v porovnaní s Honkongským centrom (takto nazývam centrum Strasbourgu) ani nepripomína Európu, pred Vami zrazu objaví niečo takéto, pochopíte môj Politický zážitok. Neviem to už lepšie opísať, stála som tam, ukazovala som Oljay Slovenskú vlajku a počúvala, prečo EU nechce pridružiť Turecko, a potom som zistila že VB je vlastne členom....áno, to že nechcú EURO ma tak zmiatlo, že som až dodnes bola v tom, že su out of union...(FÚÚÚJ). Ale, marí sa mi, že som to vedela, možno som to iba zabudla...vedomosti treba oprašovať, a hlavne tie politické. Ale bolo to fakt veselé stáť pod tými vlajkami a zadreť..: "Toto je Česko, toto Slovensko...Taliansko, Španielsko..toto nepoznam...ale čo tu robí VB?" A bolo... Napriek tomuto môjmu FAUX PAS dnes zaspávam naplnená Politickým zážitkom, alebo Umelecko-Politickým. Pravdepodobne ešte stále nechápete o čom hovorím...nuž treba vidieť:)

 


Strasbourg | stály odkaz

Komentáre

  1. Politický zážitok
    No tak to teda.... viem uplne o com hovoris, teda nie, ze by som mala podobne faux pas, vsak ako studentka nosky by som si to podla vseobecneho nazoru ani dovolit nemala, ale velmi podobne ako Ty som sa citila ked som bola pred Vianocami v Bruseli a pozerala som sa na tie obrovske kolosy budov, ktore patria ku komplexu budov tvoriacich EÚ. So zvlastnym pocitom som sa pozerala na tie presklenene budovy, ktore poskytuju pohlad neraz az do kancelarii uradnikov a zamestnancov, pozor nehovorim len o EÚ, ale celkovo o uradoch. Paradoxom je, ze napriek tomu, ze kancelarie su presklenene a teda poskytuju pohlad naozaj do svojich struktur napriek tomu moj politicky zazitok bol podobny tomu Tvojmu, pretoze ako som sa ocitla v ich priestoroch ako napr. Europskeho Parlamentu ci napr. Europskeho domu slovenskych regionov tak som musela sama pred sebou zahanbene priznat, ze je mi to take vzdialene az to nie je pekne... aj ked som napr. pocuvala preklad tlmocnicky do slovenciny velmi som nepochopila o com sa rozpravali.... jednoducho bol to policky zazitok
    publikované: 02.03.2008 21:49:09 | autor: Anka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014