Máya a Ja

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kapitola Druhá A la francúzsky štýl

Ojojoj, tušim tu zleniviem... viete v čom je francuzske školstvo podobne našemu...že aj tu každu chvíľu zrušia kurz.
  A zasa som mala voľný deň, nejako si na to neviem zvyknúť, ale učím sa. Čo sa tíka relaxu, tak  som napríklad prišla na to že načo by som si ja zháňala robotu...ešte sa v živote dosť napracujem...idem ja pekne užívať študentského života...aspoň vidíte ako sa názory menia, ale možno sa napokon i liečim z workoholizmu. Začínam byť tak trochu relaxée. A vlastne to som potrebovala, nie? Čím viac ste relaxé tým viac užívate života...len aby som sa ja Vám odtiaľto ešte vrátila. Ono ten francúzsky životný štýl na človeka dýcha a pôsobí dosť intenzívne. Pôvodne som chcela túto kapitolu nazvať francúzski muži, ale zistila som že, hoci som nimi očarená, viem o nich ešte veľmi málo, preto si to ponechám pre inú kapitolu, a tak túto budeme prezývať francúzsky životný štýl. Mimohochodom ešte sa stále učím rozpoznať la baguette od le pain a la toilette od des toilettes. Aspoň sa majú jednoduchí francúzi na čom zabávať. A aby som nejak priblížila to, čo nazývam francúzskym životným štýlom, tak to je umenie dosiahnuť úspech relaxom. A predsa zabŕdnem aj do tých chlapov, oni sa Vám vedia usmievať (hlavne profesori) ako dedkovia na záhrade. Chápete, také to bezstarostné čaro v ich tvári.....júúúúúúúúj, FrancúziJ A Diana dobre hovorí, ils ne sont pas beaux mais ils sont charmants. Má pravdu. Ale pozor, aj keď som Marianne, symbol Francúzska, ešte mi neležia pri noháchL dáme im preto čas a vrátime sa k téme našej kapitoly.... Je strašne milé kráčať po meste keď nadíde čas psíčkarov. A každý druhý po svojej štvornohej ratolesti zbiera hovienka. Fakt rozkošný pohľad. a viete kedy si poviem: tu by som vedela žiť? Ked vidím cyklistické chodníky (v Trnave je až jedenJ) a keď vidím desiatky ľudí robiť jogging. No, aj ja som dnes išla behať, lebo som objavila nádherný parčík za intrákom...len neviem či mi to bude až tak prospešné keď sa už druhý deň stravujem v mekáči a posledné ovocie čo som jedla bolo jablko čo mi mamina zabalila na cestu aj to som sa musela nútit zjesť ho. Drže mi palce nech nie som až taká lenivá a nech si vybavím tú stravnú kartu konečne a nabehnem naplno na francúzsky štýlJ

Inak Alah mi zoslal prvú kamarátku, milá Turkyňa, chudera tá má toľko predmetov, že keď stresuje preberám vašu rolu a hovorím : Take it easy! Remmember: this is nothing but holiday. Videli ste film Erazmus? Ten típek videl Erazma keď už bol načisto mimo....tak ja som ešte Erazma nevidela, ale rozmýšľam nad ním...rozmýšľam že aký filozofický smer zastával. Viem že to nebol epikureuzmus, ale tipla by som si, totiž epikurejci mali za cieľ užívať život, a keď finančne vystačím až do konca pobytu, tak v histórii bola chyba a on určite patril k epikureicom.

 

Takže, o mesiac tu máme prázdnini, kto sem príde? Ale môžete aj na tie ďalšie prázdniny, tie budú zas apríli, a to by sme mohli už aj ten Paríž vybavit, nie?

 


Strasbourg | stály odkaz

Komentáre

  1. jeeej :)
    ahoj Mariannick =)
    ta fotka je uuuzasna, tam musi byt ozaj nadherne.!!! :)
    jasne ze doplachtim za Tebou;) len daj vediet kedy a ako zozeniem listok a co s ubytkom a mozem utekat.. :)

    ps. tazke pocty na tejto stranocke.. :D
    publikované: 27.01.2008 15:34:10 | autor: Tina : ) (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014