Máya a Ja

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kapitola Dvadsiata Siedma Paríž

Ešte tam nie som...ale keďže ma horúčka položila za tohto slnečného dňa do postele a internet sa rozhodol neísť, tak som si ešte raz pozrela tohtoročný film Paríž od Cédrica Klapischa a kedže sa naozaj nudím, tak vám ponúkam kritiku rovno i vo francúzskom jazyku

 Paríž  - Lesk a bieda, všetko a nič, Klapisch to zobral z toho najspodnejšieho uhla pohľadu. Vkusne ironický, mierne minimalistický, zámerne rozhádzaný pohľad na hlavné mesto, v ktorom sa žije a zomiera, v ktorom francúsky stereotyp naráža na postmodernu, jazz sa mieša so smrťou, a život sa derie pomedzi studené múry modrých  pohľadníc. Kontrast je asi najdôležitejší prvok filmu. Ide o kvalitné prepojenie obrazových metafor, to všetko sprevádza dobrá hudba, a zvyšok nič komplikované - len tvorivý pohľad interaktívne založeného diváka. Film je metaforou čakania.

Luxe, calme et volupté? Klapisch nous offre un point de vue le plus réel, le plus bas. Il s´agit de l´ironie bien assimilée, du minimalisme legére, et du point de vue bien désordoné sur la ville ou on vie et on meurt. Le style de vie francaise infecté par postmodernisme, la danse et la musique jazz contrastées avec la mort, et tout au long, la vie se fait visible entre les murs froids dans les cartes postales bleues. C´est le contrast qui est le moyen le plus puisant du film. Les images contrastées constituent une importante juxtapositions des métaphores. Accompagné d´une bonne musique, il n´offre rien de compliqué, sauf qu´il exige une compréhension créative du spectateur. Le film est une méthaphore de l´attente.


Film Francais | stály odkaz

Komentáre

  1. Ce est bon
    Hne´d si ho obstarám a pozriem.
    publikované: 04.05.2008 21:40:51 | autor: ludovit (e-mail, web, autorizovaný)
  2. pariz
    ahoj Mayi,
    chcem sa len spytat ci nevies kde a ako sa da stiahnut, prip. rovno napalit; dnes ide vo Hviezde v TT, ale ked v tom case ide aj finale MS v hokeji a mne sa nechce ist do kina : (
    Tomas to chce strasne vidiet, ze by som ho prekvapila zajtra.. ; )
    publikované: 18.05.2008 11:10:33 | autor: Tina : ) (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014