Máya a Ja

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O nekonečne meniacom sa horizonte

The very basic core of a man's living spirit is his passion for adventure. The joy of life comes from our encounters with new experiences, and hence there is no greater joy than to have an endlessly changing horizon, for each day to have a new and different sun." — Chris McCandless

Nie vždy sa usmejem a prihovorím prvá. Holy je pekná čiernovlasá Írka s trochu etnickým vzhľadom. Vždy sa mi páčila, videla som ju v Seomra Spraoi asi zakaždým, keď som tam bola. Je jedna z ľudí, ktorí sa starajú o anarchistickú nezaradenú zložku Dublina, ktorá sa v Seomra Spraoi spolu s cestovateľmi stretáva. Holy jedným z tých, ktorých plným uväzkom je hľadanie si práce. Vypýtala som si recepty na vegánske jedlá. Vždy mi chutí, ako v stredu varia. Vhodila som päťevrovku do skleného zaváraninového pohára na pulte.

Ráno som sa na prahu nášho skromného domčeka na dublinskom predmestí rozlúčila s troma nemeckými cestovateľmi. A potom celý deň, dokonca aj v práci, sa mi dobre dýchalo. Slnko presvitalo z Oukonelky, veľkolepými farbami hralo na strechách oproti. Myslím, že dnes ráno som opäť začala snívať. Raminta mi na to povedala: It is a nice living when you have a purpose.

Vždy som si od Torstena držala odstup. V podobnej spoločnosti chcem byť proste chlapom. Čo na tom, že cudzincov nechávam prespať doma? Ľuďom treba dôverovať, ale fyzicky treba mať odstup. Vďaka tomuto odstupu som sa dozvedela nové veci. O organizácii, ktorú Torsten v Chemnitzi vedie pre odhaľovanie politických lží a pre informovanie spoločnosti inak kŕmenej naoko autoritatívnymi výrokmi zvrchovaných vlád. Aj konečne o tom, aké alternatívy existujú ku kapitalistickej spoločnosti. Volajú nás neosocialistami, ale my hlavne nie sme biele myši ktorým nevadí behať v kolotoči systému. Tak ma čaká teraz prelúskať dlhé filozofické dielo.

Roberto dnes so Seomra Spraoi za zvuku husličiek, gitary a píšťalky, odchádzal s báglom. Do uší sa mi dostalo, že ide stopom na východ. Tak mi to nedalo, zvedavo som sa spytovala, či ide to toho Maďarska stavať ten dom. Nakoniec však smeruje do Bulharska. Misia jasná: postaviť dom.

Cítili ste ten závan nezávislosti? Milujem to.


Dublin | stály odkaz

Komentáre

  1. uhm,
    myslim,ze hej.a o5 dobre napisane
    publikované: 11.03.2010 13:19:18 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. do bulharska?
    to mu daj na mna kontakt:)
    publikované: 15.03.2010 17:07:32 | autor: meggie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014