Máya a Ja

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Putovanie

Keď sa rozhodnete neodopierať si túžby a priznávať pocity, objavíte veľa nového. Učím sa na ceste a preto verím, že každá cesta má význam.

Napísala som Johnovi a pozvala ho do múzea Írskych spisovateľov. Sú len dve možnsti: pridá sa alebo sa ku mne nepridá. Ak sa pridá, uf.. budem si musieť usporiadať veľa pocitov.

Kráčala som v parku a cítila som prítomnosť. Prítomné bytie, kráčanie, padanie, rozprávanie, smiatie sa, kričanie. Videla som deti a matky. Kŕdeľ detí na bicykloch. Malý chlapec mraštil obočie lebo nechápal čo od neho staršie dievča chcelo. We got only one minute, povedala. Zastala a on do nej narazil predným kolesom, naklonil sa na bok a zamračil sa. Cítila som prítomnosť tak silnú, že som si musela sadnúť na lavičku a zhlboka dýchať. Nemyslela som na smrť, po dlhom čase. Myslela som na život a na deti.

Pravda neprichádza usporiadaná ako balíček kariet. Prichádza vo forme šialene zostrihaného filmu a jednotlivé obrázky z nedávnej minulosti sa v hlave premietajú náhodne.. až je tu zrazu veľa miest a tvárí, vecí videných a slov počutých, dokonca aj ten ryšavý Čech, s ktorým som včera pila kolu.. a pravda je niekde tam, nedá sa vidieť, iba cítiť.

V ďalšej minúte som prechádzala cez cestu v cudzom meste a možno som sa vnútri pýtala: "Prečo?" Nie vždy vieme čo treba urobiť. Niekedy stačí, že sme nažive.

A tak som sa rozhodla: nezapierať svoje túžby.

John sa neozval. Viem prečo. Boh si dáva na čas. Dal mi predsa prácu a bývanie v zahraničí. Rozhodla som sa veriť, že všetko prichádza v pravý čas a že sny sa plnia.

Nemôžem predsa celý život putovať sama

                                                               úsmev

predstavujem Vám Leopolda Blooma, aj on kedysi putoval v tomto meste


Dublin | stály odkaz

Komentáre

  1. majamaja
    raz príde taký vietor, ktorý ti tak rozstrapatí vlasy, že keď si ich upravíš, tak tam bude stáť On.
    Len tak, pre teba.......
    úsmev
    publikované: 29.10.2009 20:55:43 | autor: eneko (e-mail, web, autorizovaný)
  2. eneko
    to bolo silne vizuálne, perfektné niečo :)
    publikované: 29.10.2009 20:56:56 | autor: Majamaja (e-mail, web, autorizovaný)
  3. zaklad bytia:::
    kazdy chce prave to, co nema ;)

    alebo

    vymenim Tomasa za bezstarostnu slobodu.. :))

    ..uzivaj si moznost uplne egoisticky sa hybat, premiestnovat, zit, mysliet a rozhodovat sa.. lebo az to pride, uz budes robit len a len kompromisy.. a ono to, bohuzial, urcite coskoro pride.. u mna napriklad vtedy, ked som si uvedomila ake uzasne je zit sama ;)

    tak vela zdaru a nezabudaj pisat.. lebo az sa tu mesiac neobjavi ziaden clanok, bude to mozno znamenim toho, ze uz si tiez.. zalubena.. :)) <3
    publikované: 29.10.2009 22:31:02 | autor: Tina : ) (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Tina:)
    nerada by som znela pateticky, slobodu si patrične užívam.
    len niekedy sa lahsie rozhoduje, ked sa za teba rozhodne niekto iny :D
    publikované: 29.10.2009 22:39:20 | autor: Majamaja (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Majka,
    toľko pravdivých slov v tvojich riadkoch... však ty si jedinečná bytosť, ktorá prežíva jedno zo zaujímavých období života..tak objavuj, nenechaj sa blokovať ničím a nech túžby vyplávajú :-)
    drž sa!
    publikované: 30.10.2009 09:48:17 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014