Máya a Ja

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tam, kde som kedysi žila

Sedela som na zadnom sedadle a spievala som si. On položil ruku na brucho mojej sestry. Budem teta. Teta? Aj Čajka, ten pseudointeleknutálny bar, dnes zostala iba tým čím vždy pre mňa bola. Po dlhom čase som sa bavila s dievčatami. A naozaj bavila. S bývalými spolužiačkami, ktoré som považovala doteraz za svätuškárky. A poldecáky sa len tak obracali. Narástlo mi brucho. Možno nie kôli mekáču. Ale dala som si čísburger, aby som zistila že chutí lepšie ako ten z Dublinu. A po dlhom čase som povedala, že som niekoho stretla. Čo na tom, že z toho nič nebolo, konečne som niekoho stretla. Praskalo vákuum, ročné vákuum ničoho. Trvalo to rok, aby som konečne uvidela. A potom pred spaním, povedala som im dobrú noc. A jemu, že pokojne môže cez moju izbu chodiť koľko len chce, ak potebuje na záchod. Mňa to už neruší. Ja sem už nepatrím. A vôbec, ale vôbec mi to nevadilo. Páči sa mi byť doma iba na dovolenke. Dlšie by som tu už aj tak nevydržala. O chvíľu sa naša domácnosť rozšíri o jedného človeka. Matka mi neprestane pripomínať, aby som myslela na budúcnosť. A ja jej len úprimne odpoviem, že sem sa už nevrátim. A vtedy ich mám všetkých o trochu radšej. A aj tá pretvárka lásky sa zdá byť láskou skutočnou. Učíme sa. Celý ten čas sa učíme ľúbiť.

Chcela by som vedieť, čo si o tom myslí Magda.


Príhody z dzedziny | stály odkaz

Komentáre

  1. Majka
    Povedala si na takom malom priestore toľko vážnych vecí... Doma byť len na dovolenke? To som si aj ja niekedy želala. Ale túžba po domove sa vráti práve vtedy, keď ju najmenej čakáme.
    Ale k pointe: On bol Tvoj bývalý?
    publikované: 25.04.2010 09:46:00 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  2. on
    nie je bývalý, pohodaaa :))
    publikované: 25.04.2010 09:49:24 | autor: majamaja (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Tak to je fajn...
    lebo inak by to bola zápletka ako z filmu... (Daruješ?)

    Želám Ti, aby si sa čím skôr udomácnila aj vo svojom novom domove, plnom šťastia a lásky.
    publikované: 25.04.2010 11:30:21 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Marta :)
    ďakujem. myslím že miesto, kde sme sa narodili ostáva navždy v srdci.
    publikované: 25.04.2010 12:10:52 | autor: majamaja (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Maya
    Ja sem už nepatrím==ja si myslím, že teraz máš pocit, že tam nepatríš. Človek má vraj tam domov, kde sa dobre cíti, nie kde sa narodil. Nikde nie je napísané, že by tie domovy nemohli byť i dva.
    publikované: 25.04.2010 17:41:26 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. bez pretvarky:)
    cajka-fake, zabavit sa mozes s hocikym-vsetko je v tvojej hlave(ako mi to stale pripomina moj novy psychologicky kamarat), tehotna sestra s podivnym priatelom-necudujem sa, ze sa citis tak ze tam nepatris...ale ja som tuna zacala citit, ze jedine miesto kam najviac patrim a bude mi vzdy prirodzene je moj domov...nic zaujimave...neprekvapujem uz asi:)
    publikované: 03.05.2010 23:28:36 | autor: magda (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014