Máya a Ja

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Alba

alebo o tom ako som odolala Španielsku

Albu som od našej cesty na Mount Pelier nevidela. Keď sme sa lúčili, objala som ju. Bola ako ja. Nevedela čo a kam. Bola veľmi premrznutá, lebo jej sveter za 5 eur nezodpovedal Dublinskej hmle.

Alba je Španielka. Stretli sme sa na vegánskej akcii v stredu. Španielska speváčka hosťovala v ten večer v Seomra Spraoi. Alba v tom čase pracovala ako čašníčka vo fastfoode. Ako ja. Prišla do Dublinu aby si urobila prestávku v štúdiu medicíny. Mala za sebou tri roky štúdia, ďalšie tri roky ju čakali. Chcela si v Seomra kúpiť bajk, aj si jeden tamna dvore vybrala.

Keď som ju stretla druhýkrát, prácu už nemala. Dala výpoveď, veď ako aj pracovať u niekoho kto vám nechce dať výplatu? Bývala ešte stále v hosteli. Hovorila o ceste do Berlína.

Ktorého mladého Európana, ba nie len toho, by nelákal Berlín? Je to mesto, kde sa oplatí prísť znovu a znovu. Mladý človek tam má pocit, že našiel to, pre čo sa už roky túla svetom. Rešpekt, multikultúra, umenie, pohyb. Všetko je v Belíne príjemné.

Alba tam asi odišla. Od našej cesty na pekelný kopec Mount Pelier som ju nevidela.

S príchuťou úteku.

Trošku som sa v nej videla.

Ako aj ja dnes, rozhodla som sa z Dublinu odísť.

 Alba

 

 


Interkultúrne okienko | stály odkaz

Komentáre

  1. A kam že kam
    pekná slečna :)))
    publikované: 12.01.2010 08:30:44 | autor: eneko (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Majka, no ano
    ono sa to stane..a naozaj pekná deva :-)
    publikované: 12.01.2010 11:47:51 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Maya...
    tak to som zvedavý, kam ťa vietor zaveje...
    publikované: 13.01.2010 03:20:19 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Maja,
    a kam?? prides sa so nou vymenit.? ;) :)) ja chcem odtialto odiiist.. lenze nemam kam kracat, nemam ciel a nemam sa kam vratit..-

    ma vobec taketo putovanie zmysel.? a najdeme niekedy to co uz par rokov hladame?? (napriklad krajinu, kde sa predava normalny chleba a teda dalo by sa tam zit..)

    Majaaa, chybas miii.. a chybaju mi nase amatersko-filozoficke debaty na temy na ktore sa s nikym inym debatovat neda.. hugiskooo
    publikované: 16.01.2010 03:28:28 | autor: Tina.. (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014