Máya a Ja

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kapitola Dvanásta Učíme sa, ale nie z kníh

Zdravím,

máme tie prázdniny, a trávime ich kde inde ako v Strasbourgu... Ale oceňujeme to, veľa sa naučíme...

Napríklad, boli sme na zasadaní O Budúcnosti Európy.  a naučili sme sa, že tam vlastne o nič nejde. Tak tento obrázok ani zďaleka nevystihuje tú prázdnu sálu, kde sa ćelý čas rozpráva o ničom (NOT KIDDING). Ale budiš, les députés tak ako všade na svete trávia väčšinu času v kaviarničkách, v ktorých je napodiv celkom lacná dobrá káva. Vyskúšali sme, ale nám ju dali do plasťákov, lebo nie sme députés.

Čo sme sa ešte tento týžden naučili? Všelijaká svetová politika sa Vám tu dostane do uší, a v baroch a pri káve sa toho toľko naučíte s erazmákmi. Už mám v zásobe aj Chorvátku, dve Lituančanky, a samozrejme Turkyňu a Češku. Milujem tie multikutúrne rozhovory.

Tu máte dôkaz, že si tých ľudí nevymýšľam. Zľava: Olcay (Turkey), Monika (CZ), Ja (Slovakia), Filip (France-Slovakia) a z druhej strany objektívu Darute (Lituania).

Niketorí z mojich kamarátov sa čudujú prečo som nešla na ten jeden krátky týždeň domov. No mám až dva dôvody, peniaze ktoré by som minula na cestu mi pokryjú stravu na jeden mesiac a prišla by som o veľa vecí, ktoré ako som už spomenula sa tu učím. Veď mi je tu dobre, hádam to už len na Slovensku bezo mňa vydržia:)

A keby som išla domov, nevedela by som, že aj v Strasbourgu je raj na Zemi:   Nie sú plameniaky symbolom raja? Mne ho totiž brutálne pripomínajú.

Zoologické múzeum či múzeum Umenia, ktoré som posledný víkend navšívila tiež nepovažujem za stratu času... Predovšetkým ozširujete svoju slovnú zásobu.

Dnes sa chystám do Mrúzea Súčasného umenia, budúci týžden tam je dokonca večer slovenského filmu... nuž ale nie preto som sem prišla, len by to mohlo byť obohacujúce pre moju Tureckú kolegyňu. Ja sa tiež chystám pozrieť si nejaký Turecký film. Vraj ich majú veľa. Predvčerom som bola v kine na jednom francúzskom, a ten zasa len raz potvrdil hyperbolický francúzsky humor pri riešení sociálno-psychologických otázok. Nuž nič moc na môj vkus.

A ešte niečo, zajtra idem na obed na Ľudské Práva, je dobré mať známosti, držte palce, nech sa prezentujem v tom najlepšom svetle :P

Takže takto sa učím zo všetkého len nie z kníh. A teraz už radšej končím, idem sa pokúsiť prekladať Pracovnú zmluvu, ktorej nerozumiem ani v Angličtine..(PUZZLED). Popri tom budem čakať, že mi niekto príde opraviť chladničku (HELP). Príde mi strašne trápne vešat potraviny von z okna. Ale žiadne lepšie riešenie mi zatiaľ nenapadlo.

S pozdravom

M


Strasbourg | stály odkaz

Komentáre

  1. School of life
    tak presne ten obrazok a Tvoj text pod tym mi pripomenul moj zazitok z Europskeho Parlamentu v Bruseli, na zaciatku zasadnutia bola sala takmer prazdna a Euro poslanci potom po case zrazu prisli na hlasovanie naozaj v reprezentacne hojnom pocte tak ako to nasa laicka verejnost vidi tak casto na obrazkoch:)

    No a k tej druhej casti, presne ako hovoris, motto Erazmackyh pobytov moze byt pokojne "Erazmus life is school of life" :) .... a o tom sa uz aj sama presviedcas :)
    publikované: 02.03.2008 22:17:59 | autor: anka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014