Máya a Ja

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žena z vidieka

Február bol chladný a zmätený. Keď ste vo vzťahu chcete byť sám. Keď sa ocitnete sám, akoby ste stratili aj seba. Pretrhnú sa laná. Všetka sila, ktorú ste mali na odchod sa oslabí samotným odchodom. Rúcajú sa steny, niet kam uniknúť do bezpečia.

 Noeline má 61 rokov, no energie a dvojzmyselného humoru za fúrik. Tlačím fúrik plný štrku cez jej záhradu. Pomáhame jej budovať posedenie v záhradke. V utorok príde jej 90 ročný otec z Južnej Afriky na návštevu. Upratujeme dom. Pán Mac a pán Robert jej vsadili novú podlahu do spálne. Sledujem húževnatého pána Roberta. Keby nebol ženatý a o dvadsať rokov starší odomňa, asi by som o neho mala záujem. Ako by som vám ho opísala. Jednoduchý farmár z dediny.

Ó, áno. Do veľkomesta sa už nevrátim. To viem naisto. Možno som na správnej ceste...

Ometáme pavučiny. Pán Mac to nazval kompletným ekosystémom pavúkov, to čo má  Noeline v spálni. Tá sa s veľkou ľútosťou zbavuje pavúkov a žartuje, že je stará strašidelná žena a že my musíme byť veľmi vystrašené po tomto zážitku s jej spálňou. Žartuje, vôbec jej nezáleží na tom, čo si kto myslí. Jej dom je na devätdesiat percent  zariadený z  recyklovaného materiálu a nábytku. V jej záhrade je desať psov, ktoré boli majiteľmi zavrhnuté. Za domom žije hus a labuť, ktoré sú do seba zamilované. Nevedela som, že labuť sa zamiluje len raz za život. Kristin mi to povedala. A tiež mi povedala o tej labuti, ktorá sa zamilovala do labuťkovej loďky v Berlíne.

Dnes prší a dlho pršať bude. My tu leto tento rok nemáme. Iba včera bolo.

Ometám pavučiny vo svojej izbe. V tomto meste nie je divadlo, ani koncertná sála. V kine sa nič lákavé nepremieta. A vôbec mi to nevadí. Rátam hodiny, dni a mesiace, kým sa posuniem ďalej. Niekam bližšie... Už nikdy nechcem byť tak ďaleko od samej seba ako vo februári.

Keď nás delí vidina blízkosti

a nechcem nechať ísť

čo mi už dávno nepatrí

a možno ani nikdy nepatrilo


Môj film | stály odkaz

Komentáre

  1. .
    Ahoj Maja, celkom chápem Tvoje slová. Keď som sa pred pár rokmi sťahovala na vidiek, mala som trocha obavy. Ale už by som sa nevrátila... tiež je to tu občas samá pavučina, nechávam zarastať kúty záhrady bazou, čakám kedy vyrastú stromy a celkom ma tu ukryjú... a pred tromi týždňami som si doniesla 4 sliepky :) Včera som našla dokonca až tri vajíčka... stáva sa zo mňa vidiečanka a ja sa cítim fajn...lebo som našla v tom tichu samú seba.
    publikované: 13.06.2011 07:01:05 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. to ste
    napisali pekne.obe
    publikované: 13.06.2011 12:23:05 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :)
    Ahoj tuláčka, píšeš ako keby si sa dozrela :) veľmi sa mi to páči.
    Prišlo mi na um ako som ťa odhovárala od putovania na začiatku, no ale ty si to asi predsa potrebovala. Ako sa hovorí všetko má svoj čas, nič netreba urýchľovať, len niekedy je mi ľúto, tých ťažkosti, ktoré zažijeme na tých cestách. Každý z nás je iný, napr. pre mňa robí problém už aj to, ak sa mám sťahovať z jednej izby do druhej:))
    Maj sa krásne, možno už aj počasie ti praje:)

    P.S. Rusalka rada čítam aspoň tu, že sa máš fajn, nech sa ti tam darí na ďalej:)
    publikované: 13.06.2011 15:12:36 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Hus a labuť, nádhera :)
    ľutuješ niečo ?
    publikované: 13.06.2011 15:33:19 | autor: lalalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. :)
    ako vraví kamarát, ľutovať môžeme len to čo neurobíme

    no každý robíme chyby, a ako vraví Iris, prináša nám to ťažkosti, ale to je súčasť cesty napokon

    Rusalka, tiež rada čítam tvoje slová.

    A ešte Iris, fakt ma potešila tá veta "akoby si dozrela" .. iné si ani neželám

    takže všetkým nám veľa šťastia s dospievaním! :)
    publikované: 14.06.2011 00:12:18 | autor: majamaja (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014