Máya a Ja

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Navrhujem reformu školstva

Zaviesť hodiny Úvodu do Korupcie

Naše Slovensko v Ružovej Záhrade je trošku taký malý Hostel, nemyslíte? Čo si to tu nahovárajú tvorcovia lacných scén  a la Ordinácia v... Ale budiš. Mne však chýbajú naše reálie. Keď už nič viac, naučte ma aspoň podplácať, nech nie som OUT. Ja to jednoducho neviem, som len študent s naivným pohľadom na svet, študent pacifista, ktorý chce aby bol svet jednou Ružovou Záhradou. Ale realita je predsa iná.

Idem Vám v noci na pohotovosť... a oni sa ma opýtajú, prečo idem v noci??? No prečo asi??? Nech mám už tú bolesť z krku.. Platiť, či neplatiť, koľko platiť, komu platiť, ako? V obálke, bez obálky, za podprsenku??? Ja to kurva neviem. Neviem to. Prečo si pekne lekárov neplatíme ako v zahraničí??? Nedúfam v nápravu Slovenska, som študent, ktorý stratil nádej a chce opustiť tento sk***** štát, aby mi padli klapky z očí a začala som žiť normálne.

Nebudem plakať :D aj keď by sa mi chcelo. Naše Slovensko je jedna veľká absurdná dráma. Ako v školách, tak v zdravotníctve, tak i na ulici a proste všade. Navrhujem vyučovanie obohatiť Úvodom do Korupcie, Korupcia I, Korupcia II za 5 kreditov, a potom ešte nejakú tú Absurdnú Drámu so Slovenskými reáliami.

Vyjadrite sa. Alebo aspoň mi odpovedzte koľko sa dáva do vrecka za 10 minutový chirurgický zákrok? Aj vy ste v korupcii?? Ešte aj rodič sa ma opýtal, že koľko som im dala... Kokóóós!!!


Letom Svetom | stály odkaz

Komentáre

  1. odpoved
    najprv to skus bez podplacania a potom sa spytaj, a na pohotovosti sa plati 60 Sk. Ja ked neviem kolko platit spytam sa lekara.

    O tom ze starsia generacia je zvyknuta pchat kavicky a potom si my mlady pripadame ako škrobi...tak to je zas na inu debatu...Skus nabuduce prakticku skusenost... To ze sa ta spytali preco ides v noci nema s korupciou nic.

    Dalsia tema je nase skolstvo... Ak nam seci odidu do zahranicai, bude jeho uroven VELMI STUPAT.
    publikované: 04.10.2008 11:08:27 | autor: valparaiso (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Maja,
    čo máš čo chodiť na pohotovosť v noci... ! Máš pekne počkať do rána, kým umrieš a potom ísť k svojmu lekárovi... (((-:
    publikované: 04.10.2008 11:09:05 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :-)(
    Neviem koľko sa dáva , ja nedávam... pretože to neviem, je mi to trápne...
    publikované: 04.10.2008 11:10:56 | autor: snezka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. vdaka za rady:)
    aj mne je to trápne, preto o tom píšem.. babičky s tým problém ale nemajú.. hihi, no a onééé, ked vsetci odídu tak to bude horsie a horsie, ja viem, som predsa ucitelka :D chachacha.....
    valparaiso : pravdu máš, ja tu charitu ako učitelka robit nechcem, tak preco by ju tu robili lekari... to sa mi vracia ako bumerang... som NEpríkladný Slovák :)
    publikované: 04.10.2008 11:16:18 | autor: Majamaja (e-mail, web, autorizovaný)
  5. lasky
    múdro!!!
    publikované: 04.10.2008 11:22:20 | autor: Majamaja (e-mail, web, autorizovaný)
  6. neprikladny?
    preto si vazim dobrych lekarov a dobrych ucitelov, lebo somrad ked tu niekto aj ostane...naopak si myslim ze si skor prikladny slovak, lebo vacsina nadava ake je to tu o nicom, dalsia vacsina to ma na haku/lebo je hlupa alebo"nema cas"/ a velmi malo ludi tu stym chce daco spravit aspon svojim malym snazenim...ci uz ako ucitel alebo ako doktor, aj ked dobry ucitel sa podla mna narobi viac
    publikované: 04.10.2008 11:25:42 | autor: valparaiso (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. oprava
    tedfa neprikladne to samozrejme je ale je to priklad typickeho Slovaka..
    publikované: 04.10.2008 11:31:19 | autor: valparaiso (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. valparaiso
    Samozrejme, ze mi to tu nie je jedno, aj ked aj ked aj ked... presne tak aj ja si vazim dobrych lekarov a dobrych obetavych ucitelov, ale ale ale.... ucim 4ty rok a ehm.... silno nad tym rozmyslam, ci to je moje zivotne povolanie :) jedno je vazit si, druhe je robit to, dalsie je snazit sa pozdvihnut uriven Slovenska...
    publikované: 04.10.2008 11:34:42 | autor: Majamaja (e-mail, web, autorizovaný)
  9. majamaja
    zdedili sme z minulosti zvyk na dávanie a branie . aj mne sa priečia úplatky . niektorí ľudia veria , že iba keď niečo dajú tak aj dostanú . a že dostanú to čo chcú . babky aby dostali lieky , na ktoré sú zvyknuté lebo im nikto predsa nenahovorí , že ich môžu dostať aj bez úplatku . rodičia aby sa ich deti bez snaženia dostali na školu , lebo predsa ich dieťa sa najlepšie hodí na štúdium práve toho odboru , o ktorý nemá záujem . šudenti aby prešli z ročníka do ročníka , aby sa nemuseli ponižovať učením . dokonca budeme asi uplácať aj smrť aby nás zbavila neprekonateľných bolestí a bola nám umožnená eutanázia . je toho veľa , kde sa úplatky dávajú a aj berú . je to výsledok mamonárstva ľudí alebo nedokonalosť systému v ohodnotení pracovníkov ? prečo niektorí odborníci pomôžu aj bez úplatku a prečo niektorí tiež "odborníci" nosia veľké vrecká ?
    publikované: 04.10.2008 11:51:34 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  10. topas234
    vdaka za príspevok do debaty, presne toto som potrebovala, narozy druhych ludi... ja uz ani neviem ci pisem o uplatkarstve, mna len zaujimalo, ako sa správat v tomto svete, ako pacient, ci uz nie ste OUT ak neplatíte... :) vsetky názory pomohli
    publikované: 04.10.2008 11:54:59 | autor: Majamaja (e-mail, web, autorizovaný)
  11. :-))
    Lebo sme si ich tak naučili... Neviem, bola som v nemocnici aj na operácii viackrát, ale napriek tomu že som nedala nikomu všimné som prežila s rovnakou starostlivosťou ako ostatní... tak netuším..snáď som mala šťastie ...
    publikované: 04.10.2008 11:55:18 | autor: snezka (e-mail, web, autorizovaný)
  12. snezka
    asi si mala stastie, lebo ja som to stastie nemala, prvy raz ked som bola s tým co vcera, tak mi to ani previazat za ten cas nemal kto... a mozno aj vdaka tomu som si to vcera odtrpela po druhykrat... aj ked viem, ze z 50 percent to mohla byt aj moja chyba... ale ide o princip, o to, ze ako naivka prvykrat lezite v nemocnici a nik o vas nezakopne a vy nechapete preco... :)
    publikované: 04.10.2008 11:58:43 | autor: Majamaja (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Snežka,
    ale ty si uplácala po operáciách, aj keď si to asi neuvedomuješ... Určite svojím úsmevom a milotou, to doktori a sestričky majú radi, aj oni sú len ľudia. Ktovie, ktovie, koľko úsmevov a pekných slov si ty rozdala... (-:
    publikované: 04.10.2008 11:59:49 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  14. snežka
    hlavne v nemocnici je to nevyspytateľné . poznám prípady , kedy sa zháňal najlepší lekár ale keď nastanú komplikácie ani on nedokáže zázraky . a potom sa na neho nadáva . ľudia si myslia , že za peniaze sa dá všetko kúpiť aj zabezpečiť . možno strácame zmysel pre realitu .
    publikované: 04.10.2008 12:00:11 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Lasky...
    už som sa zľakla že vieš viac ako ja... ďakujem
    publikované: 04.10.2008 13:02:33 | autor: snezka (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Samozrejme každému súdnemu človeku sa úplatky priečia, ľudia si ani neuvedomujú,
    že mu tí lekári o nič viac nepomôžu (vlastne lekári viac menej len evidujú), akoby keby nedali,..za svoje peniaze získajú len umelý úsmev a povedzme "ochotnejšie správanie" nič viac,..ale za toto platia?
    ale aj napriek tomu, čo si myslím,...nepáči sa mi myšlienka, že by sa za zdravie malo platiť - tí, čo sú skutočne chorí, tí by sa nedoplatili - tu som za solidaritu,
    pokiaľ by som nemala peniaze na svoju liečbu, tak čo by som si kúpila? nejaké cyankáli? alebo možno ani to, žiletku na ruky
    O_ô
    publikované: 04.10.2008 13:39:14 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Derechura
    no to platenie chapem ako alternativa k tomu uplatkarstvu, ak chcu mat zaplatene, aby sa starali, tak nech sa plati... hoci otazkou zostava... kde by sme na to my obycajni Slovaci zobrali.. :)
    publikované: 04.10.2008 17:52:23 | autor: maja (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. tak som tu:)
    ako som tento clanok mohla prehliadnut?
    Nedavala som vsimne ani ako mlada generacia a nerobim to ani teraz,ehm , ako stredna...
    Priecili sa mi aj 20 korunacky, priecia sa mi poplatky za potvrdenie navstevy lekara, doplacanie na vsetko...
    Kolegyna davala uplatok (niekolkotisic) chyrnemu operaterovi, nevedela, ako sa to robi, on bol zvyknuty, podala mu chvejucou sa rukou obalku, ani do nej nepozrel, hodil ju cez plece na stol, padla z neho, nevsimol si...vraj keby mu tam dala len tisicku, aj tak by nevedel, od koho to je...mal uz obalok niekolko...rodicia sa zadlzili, len aby pomohli dietatu...je to chore...
    na uplatky nemam, ani by som ich nedokazala davat... synovia sa dostali na skoly vlastnym pricinenim...
    mali by sme mat len to, na co mame, nie to , co si mozem kupit...aspon v zdravotnictve a v skolstve urcite...
    publikované: 01.02.2009 14:03:36 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014